На ДВК №480879 (округ №129) забули проставити печатки на 15 бюлетенях. По це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Це з’ясувалося випадково – хтось з членів ДВК звернув увагу на відсутність печатки на корінцях бюлетенів. Таких нарахували не менше 15-ти. В комісії почали всерйоз обговорювати варіант пропечатати ці бюлетені після того, як завершиться голосування, під час підрахунку голосів аби «не втратити жодного голосу».

Нагадаємо, що згідно підпункту 1 пункту 26 ст.78 Закону України «Про вибори Президента України» недійсними вважаються виборчі бюлетені, на яких відсутня печатка цієї дільничної виборчої комісії.

 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.