Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ у Запорізькій області у 79-му окрузі (місто Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони, частина Оріхівського району) після  перерахунку голосів з різницею у 17 бюлетенів переміг самовисуванець Володимир Бандуров.

Нагадаємо, що запорізький окружний адміністративний суд прийняв рішення про те, що на 12 виборчих дільницях пройде перерахунок голосів. Перераховувати будуть всі виборчі дільниці у місті Дніпрорудне (Василівського райну), у селищі міського типу Комишиваха (Оріхівський район). 29 жовтня кандидат у народні депутати України по 79 одномандатному виборчому округу Володимир Бандуров подав позов до Запорізького окружного адміністративного суду із вимогою проведення перерахунку голосів по виборчих дільницях у м. Дніпрорудне Василівського району та сел. Комишуваха Оріхівського району, де переміг його основний конкурент самовисуванець Олександр Григорчук. Майже відразу Олександр Григорчук подав апеляцію по цьому рішенню до Дніпропетровського апеляційного суду, справа розглядалася у судді першого листопада.

Під час перерахунку виявилось, шо перемогу здобув Володимир Бандуров. Він набрав 21,81% голосів виборців. У Олександра Григорчука виявилось на 17 голосів менше. Нагадаємо, що до перерахунку голосів  у 79-му одномандатному виборчому окрузі, згідно з даними сайту ЦВК, перемогу здобув Олександр Григорчук, за нього проголосувало на 138 людей  більше, ніж за Володимира Бандурова.

За словами спостерігача від ОПОРИ члени окружної комісії вчора виїхали із результатами до Центральної виборчої комісії. Після чого під будівлю ОВК прибули озброєні люди, однак членів комісії там вже не було.

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)