3 листопада Київський апеляційний адміністративний суд відновив повноваження п’ятьох членів окружної виборчої комісії № 59, які раніше вирушили на Київ, щоб там завершити безперервне засідання та встановити результати голосування в окрузі. Про це повідомляє прес-служба спільної кампанії спостереження за виборами ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

«1 листопада ми звернулися до суду з адміністративним позовом щодо визнання противоправною та скасування постанови ЦВК № 2106 «Про окремі питання діяльності окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 59». Саме цією постановою наші повноваження, як членів комісії, було припинено. Суд прийняв рішення на нашу користь. У ЦВК є два дні на подання апеляції на це рішення суду, якщо цього не буде зроблено, то ми готові завершити розпочату нами роботу в комісії», — говорить Ганна Баннікова, член ОВК № 59.

DoN59

Наразі окружна комісія № 59 не працює. Будівля, в якій знаходиться приміщення окружкому, оточена силовиками різних правоохоронних структур України.

Станом на 17:00 4 листопада окружна комісія опрацювала 83 % протоколів зі 111 виборчих дільниць в окрузі.

Як відомо, 30 жовтня ОВК № 59 прийняла рішення перенести місце засідання окружному до Києва, мотивуючи це тим, що на них здійснюється постійний психологічний тиск з боку окремих політичних сил. Вночі дев’ять членів комісії разом із документацією та технікою вирушили на Київ. 31 жовтня ЦВК прийняла рішення про дострокове припинення повноважень цих членів комісії, мотивуючи це тим, що вони грубо порушили закон. Пізніше ЦВК призначила нових членів ОВК № 59.

Протистояння в окрузі розгорнулося між двома кандидатами-самовисуванцями Валентином Маньком та Сергієм Сажком.

 

Контактна інформація для преси:
 
Олександр Іванов,
прес-секретар спільної кампанії спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України у Донецькій області

Про громадське спостереження за виборами

Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)