У Вінницькій області відбулось друге засідання окружної виборчої комісії №15 (центр – місто Шаргород).

Як повідомляє довготерміновий спостерігач Громадянської Мережі ОПОРА, вже вдруге на засідання не з’явились заступник голови та секретар комісії, які затверджені ЦВК.

На офіційному сайті ЦВК повідомлено, що на посаді заступника голови ОВК №15 від Партії Пенсіонерів України Семка Йосипа Мар’яновича замінено на Кокизу Юрія Йосиповича.

За словами довготермінового спостерігача Громадянської Мережі ОПОРА, перший відмовився від роботи в ОВК у зв’язку з тим, що не має можливості відриватися від основної роботи. Другий не з’явився на засідання комісії з невідомих причин.

Секретар комісії Анатолій Гапонюк (від Радикальної партії Олега Ляшка) не місцевий і теж двічі не з’явився на засідання з невідомих причин.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.