Сьогодні, 15 вересня, Вінницька міська організація політичної партії «Громадянська позиція» влаштувала мітинг біля Вінницької ОДА з вимогою до президента невідкладно внести на ратифікацію до парламенту Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом.

За словами учасників акції, вони прийшли, щоб висловити своє обурення затягуванням процесу ратифікації Угоди з ЄС та вимагали від президента дотриматися даного ним слова.

Як повідомив депутат Вінницької обласної ради, перший заступник керівника обласного штабу «Громадянської позиції» Валерій Рубан, акція мала на меті спонукати до пришвидшення ратифікації Верховною Радою Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

«Ми сподіваємось, що найближчим часом угода буде ратифікована, тим паче, що громадськість знає, що ратифікували угоду Євросоюзу Естонія, Литва, Молдова, Грузія та інші країни. Врешті-решт пора вже й Україні ратифікувати», - зазначив Валерій Рубан.

Про необхідність негайної ратифікації угоди з ЄС говорили також голова обласної організації партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка Сергій Гайструк, воїн-доброволець, керівник Барського районного штабу партії «Громадянська позиція» Олександр Капшук, керівник Калинівського районного штабу Василь Стецюк, отаман Вінницького козацького полку імені Івана Богуна Володимир Воловодюк та голова Вінницького осередку партії «Демократичний Альянс» Максим Студілко.

vinnitsa miting hr.pozvinnitsa miting hr.poz4

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)