Через відсутність відомостей в автобіографії та невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" ЦВК не зареєструвала кандидатів у народні депутати України Володимира Халімончука (ВО № 64) та Василя Баранівського (ВО 66), які є самовисуванцями.

В постанові ЦВК № 909 зазначається, що автобіографія Халімончука В.М. не містить відомостей щодо часу проживання на території України, громадської роботи (у тому числі на виборних посадах), партійності та контактного номера телефону, що є порушенням вимог пункту 2 частини другої статті 55 Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Самому Володимиру Халімончуку причина відмови незрозуміла: «Не можу зрозуміти, чому так вийшло. Номер телефону я вказував, автобіографію розписав по роках, все як потрібно. Можливо відмовили тому, що там таких як я, з села, не хочуть бачити, або комусь заважаю. Але життя покаже».

Варто зазначити, що проживає Халімончук в селі Заборіччя, Олевського району.

Інший представник Житомирської область Василь Баранівський відмову отримав через те, що заява не містить зобов’язання у разі обрання депутатом скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції України та законів України несумісний з мандатом народного депутата України, що є порушенням вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону України про вибори народних депутатів України. Крім того, подана разом із зазначеною заявою автобіографія Баранівського В.Ф. не містить відомостей щодо громадської роботи (у тому числі на виборних посадах).

Василь Баранівський – заслужений працівник освіти України, полковник у відставці, учасник бойових дій, сучасний український філософ, доктор філософських наук, професор.

В Житомирській області ЦВК зареєструвала трьох чинних депутатів Ради: в окрузі № 67 Віктора  Розвадовського,  в окрузі № 63 Анжеліку Лабунську, в окрузі № 66 Віталія Журавського. В окрузі № 62 свою кандидатуру висунув голова Житомирської обласної федерації футболу Олександр Коцюбко. 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.