26 серпня 2014 року відбуватимуться вибори народних депутатів України. Парламентські вибори проходитимуть за пропорційною і мажоритарною системою. Зокрема у Луганській області на даний момент зареєстровано чотирьох кандидатів-мажоритарників.

У виборчих округах № 104, № 106, № 113 і № 114 зареєструвалось вже по одному кандидату у народні депутати України. Усі кандидати є самовисуванцями. Так, у ОВО № 104 (центр – м. Луганськ) ЦВК зареєструвала Володимира Струка. Згідно довідки, яку опубліковано на сайті ЦВК, Володимир Олексійович Струк народився 15 травня 1964 року в смт Лозівський Слов’яносербського району Луганської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в смт Ювілейний міста Луганськ, судимість відсутня, самовисування.

У ОВО № 106 (центр – м. Сєвєродонецьк) подав кандидатуру Сергій Шахов. На сайті ЦВК вказано, що Сергій Олександрович Шахов народився 3 квiтня 1980 року в місті Полтава, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, президент, Інститут демократичного суспільства, фізична особа-підприємець, член Партії Наталії Королевської "Україна – Вперед!", проживає в місті Полтава, судимість відсутня, самовисування.

Віталій Курило йтиме до парламенту у ОВО № 113 (центр – м. Сватове). Згідно довідки, опублікованої на сайті ЦВК, Віталій Семенович Курило народився 2 лютого 1957 року в селищі Білокуракине Білокуракинського району Луганської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, ректор, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, безпартійний, проживає в місті Луганськ, судимість відсутня, самовисування.

У ОВО № 114 (центр – смт Станично-Луганське) ЦВК зареєструвало на парламентські вибори Гапочку Миколу Михайловича. Згідно із відомостей про кандидата, опублікованих на сайті ЦВК, Гапочка Микола Михайлович народився 4 квiтня 1951 року в селі Маньківка Білокуракинського району Луганської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, член Селянської партії України, проживає в смт Білокуракине Луганської області, судимість відсутня, самовисування.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» і календарному плану ЦВК з 28 серпня розпочався процес висування кандидатів у народні депутати, який триватиме до 15 вересня включно для політичних партій та до 25 вересня включно для самовисуванців.

 

Довідково : 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.