Своє перше установче засідання окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу № 154 з центром у м. Дубно провела без голови та заступника. Проте, не дивлячись на відсутність керівного складу, присягу прийняли чотирнадцять присутніх членів ОВК з вісімнадцяти. ОВК № 154 офіційно приступила до виконання своїх повноважень.

У понеділок, 08 вересня відбулось установче засідання окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 154 (Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Демидівський та Радивилівський райони). Участь у засіданні взяли чотирнадцять членів, що склали присягу.

Проте, робота ОВК розпочалась зі скандалу. Не з’явилась на перше засідання голова пані Ковальчук Людмила Аркадіївна, подана від Політичної партії «Правий Сектор». Засідання відвідав представник цієї політичної сили Яков’юк Юрій Андрійович, який запевняв присутніх в тому, що партія «Правий Сектор» не подавала кандидатуру п. Ковальчук Людмили на посаду голови ОВК і таке прізвище вони взагалі вперше чують. Також на засіданні була п. Панькевич Оксана Вікторівна, яка, за її словами претендує на посаду голови комісії від партії «Правий Сектор», проте жодних заяв на заміну до ОВК не надходило.

Після зауваження спостерігача Громадянська Мережа ОПОРА про законність їхньої присутності на засідання ОВК, пані Панькевич Оксана та пан Яков’юк Юрій покинули приміщення.

За словами деяких членів комісії п. Панькевич та п. Яков’юк безпосередньо брали участь у організації  установчих зборів ОВК № 154, що є порушенням чинного законодавства.

Не відвідала перше засідання ОВК і заступник голови Парфенюк Олена Михайлівна, що представляє політичну партію «Україна майбутнього». По телефону п. Олена повідомила, що відмовляється виконувати повноваження заступника голови.

Ще з двома членами комісії не вдалося вийти на зв'язок, так як подані партіями телефони наразі не є дійсними. Це: Дерманчук Микола Олексійович, поданий від Політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада» та Цапенко Раїса Іванівна, представник Партії Регіонів.

Відмовляється брати участь у роботі комісії і секретар Солтис Тетяна Григорівна, представник Політичної партії «Народно-трудовий союз України». За словами п. Тетяни, невдовзі вона писатиме заяву на складання своїх повноважень на посаді секретаря ОВК. Причин свого рішення Тетяна Григорівна не пояснила.

Головуючим на установчому засіданні ОВК № 154 більшістю голосів обрана Зоя Пилипівна Бурець, представник Політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Кожен присутній член склав присягу, тому наразі комісія має право приступити до виконання своїх повноважень.

Спостерігачем ГМ ОПОРА також виявлено присутність «технічної» партії. Зокрема член комісії, поданий від Соціалістичної партії України Баньковський Сергій Михайлович, перед усіма присутніми зазначив, що насправді він представляє Радикальну партію О. Ляшка.