Перше засідання окружної виборчої комісії №131 (з центром у місті Вознесенськ Миколаївської області) відбулось без голови та 5 членів ОВК. Голова ОВК Ігор Шевченко, який представляє політичну партію «Зелені», відмовився працювати в комісії та не з’явився на засіданні. Заступник голови ОВК Тетяна Азаркіна від КПУ заявила, що проблема буде вирішена, і партія «Зелені» висуне нового голову.

ovk 131

Відсутність інших п’яти членів окружної виборчої комісії заступник пояснила поважними причинами та завірила в особистому інформуванні кожного представника ОВК про початок першого засідання.

Один з членів комісії, представник партії «УДАР»  зауважив, що приміщення засідання ОВК не відповідає нормам,  викладеним в постанові ЦВК № 18 від 26 січня 2012 року, та запропонував на наступне засідання запросити представника влади щодо вирішення питання приведення у відповідність до норм обладнання приміщення. Зокрема у приміщенні відсутні телефонний та інтернет-зв’язок. Заступник голови ОВК запевнила, що на наступне засідання вищезазначені проблеми будуть вирішені.

Без інтернету та телефонного зв’язку провела своє перше засідання ОВК №132 (з центром у місті Первомайськ Миколаївської області). Цьогоріч окружна комісія розташувалась у тому ж приміщенні, що і минулої виборчої кампанії. Саме приміщення темне та сире, але має велику площу. Вивіски на будівлі ще нема, як і стенда для офіційних матеріалів.

Перше засідання ОВК №132 було проведено у присутності 16 членів із 18. Причину відсутності двох членів комісії під час засідання оголошено не було, однак один з них, Андрій Салатов, представник Партії пенсіонерів України, повідомив, що живе у Миколаєві та приїжджати на засідання не збирається. Члени комісії склали присягу та провели розподіл обов’язків.

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.