На дільниці №710882 (м. Золотоноша, Черкаський навчальний центр) усі виборчі бюлетені із однієї скриньки комісія визнала такими, що не підлягають врахуванню.

ОНОВЛЕНО:

На дільниці № 710882 (місто Золотоноша, Черкаський навчальний центр) під час відкриття 4 виборчих скриньок було виявлено, що контрольні листи не містять відбитку печатки виборчої комісії. Після консультацій з ОВК члени виборчої комісії без обговорення  визнали виборчі бюлетені, що містилися в цих виборчих скриньках, як такі, що не підлягають врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та при підрахунку голосів виборців по загальнодержавному округу в межах одномандатного округу та по одномандатному округу.

ОПОРА вважає, що такі дії членів ДВК містять ознаки порушення закону, що впливає на результат голосування на цій виборчій дільниці.

Відповідно до ч. 4 ст. 84 Закону України «Про вибори народних депутатів України» до виборчої скриньки опускається контрольний лист, у якому зазначаються номер одномандатного округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, номер виборчої скриньки, час вкидання контрольного листа до виборчої скриньки, підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та, за бажанням, кандидатів у депутати, їх довірених осіб, уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів. Підписи скріплюються печаткою виборчої комісії. 

В частині 10 ст. 90 Закону України «Про вибори народних депутатів України» у разі відсутності у виборчій скриньці контрольного листа дільнична виборча комісія складає акт про відсутність у виборчій скриньці контрольного листа (контрольних листів), в якому зазначає кількість виборчих бюлетенів, що знаходяться у цій виборчій скриньці. Зазначені виборчі бюлетені не підлягають врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та при підрахунку голосів виборців по загальнодержавному округу в межах одномандатного округу та по одномандатному округу. 

Згідно з ч. 11 ст. 90 Закону України «Про вибори народних депутатів України» у разі виникнення сумнівів у членів комісії щодо достовірності контрольного листа та в інших сумнівних ситуаціях у випадках, зазначених у частинах восьмій і десятій цієї статті, дільнична виборча комісія приймає шляхом голосування рішення щодо визнання виборчих бюлетенів, що знаходяться у виборчій скриньці, такими, що не підлягають врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та при підрахунку голосів виборців в загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі. Відповідне рішення та результати голосування фіксуються у протоколі засідання комісії.