До складу територіальних комісій (ТВК), що обслуговуватимуть місцеві вибори 2020 року у столиці, ввійшли представники 49 партій, зокрема - «Єдиний Кривий Ріг» і «Патріоти Волині».

Про це йдеться у постанові Центральної виборчої комісії від 10 серпня про утворення ТВК, інформують спостерігачі ОПОРИ.

Усього в Києві діятиме 11 територіальних комісій: одна міська і десять районних. Перші засідання, згідно з чинним законодавством, були призначені на 11-12 серпня.

Керівний склад столичних виборчих комісій представляють 22 жінки і 11 чоловіків.

Щодо партійної приналежності, то більшість місць в комісіях належать парламентським партіям «Слуга народу», «Голос», «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа - За життя»”. У кожної з них 20 і більше представників.

Також більше 10 місць у ЦВК виділили політичній партії  «Солідарність жінок України», що «уклала угоду про політичну співпрацю на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року з Депутатською групою «Довіра» партії «За майбутнє», йдеться у згаданій раніше постанові.  Інші політсили отримали по 1-3 місця у складі територіальних виборчих комісій.

Серед представлених партій є: українські лейбористи і республіканці, соціальні реконструктори і національні егоїсти, пірати, інтелектуали, ошукані українці, ті, що самі за себе тощо. З повним переліком політсилможна буде ознайомитися нижче.

Загалом у Києві обслуговуватимуть місцеві вибори 198 осіб.

Партії, представлені у ТВК на місцевих виборах-2020 у Києві:

«Слуга народу», «Голос», «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа - За життя», «Солідарність жінок України», «Правий сектор», «За майбутнє», «Батьківщина», Партія зелених України, Партія місцевого самоврядування, «Європейська партія України», «Варта», Партія труда, «Сила і честь», «Інтелектуальна ініціатива», «Щаслива Україна», Партія твого міста, Соціал-демократична партія України, «Соціалісти», «Свідома нація», «Відродження і розвиток», «Ми – кияни», «Соціалістична партія Олександра Мороза», «Опозиційний блок», Блок Геннадія Чекіти «За справедливість», «Наші», «Відродження», Блок Дмитра Голубова, «Могутня Україна», «Наша земля», «Свобода», Лейбористська партія України, «Порядок», «Альтернатива»,  «Єдина альтернатива», «Команда Левченка "Народовладдя"», Всеукраїнське об’єднання «Демократи», «Ошукані українці», «Піратська партія України», «Єдиний Кривий Ріг», «Соціальна реконструкція», «Громадянське суспільство», Народно-демократична партія, «Українська стратегія Гройсмана», Республіканська партія України, Партія національного егоїзму, «Єдність», «Громадянська позиція», «Довіряй ділам», «Патріоти Волині», Партія прогресу,  «Сам за себе»,  «Нова політика»

Нагадаємо, представництво політичних сил у територіальних комісіях на місцевих виборах регулюється другою частиною статті 203 Виборчого кодексу України:

«2. Право подання кандидатур до складу територіальних виборчих комісій мають:

1) місцева організація політичної партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання;

2) місцева організація політичної партії, яка уклала угоду про політичну співпрацю на відповідних місцевих виборах з депутатською групою, про утворення якої оголошено на сесії Верховної Ради України не пізніше 1 січня року, в якому відбуваються вибори.

[...]

3) зареєстрована в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцева організація політичної партії.»

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)