На Івано-Франківщині спостерігачі ОПОРИ фіксують відсутність окремих скриньок для голосування виборців з ознаками респіраторних захворювань.

Зокрема, у Делятині на виборчій дільниці № 260485, у селі Угорники Коломийського району № 260336, у селі Добротів Надвірнянського району № 260502.

На середній дільниці № 260291 у с. Ланчин Надвірнянського райну відсутні маркована кабіна для голосування хворих з ознаками респіраторних захорювань або підвищеною температурою, відсутня також окрема скринька. Бльше того, на цій середінй дільниці 3 стаціонарні скриньки замість 4-х та 1 переносна скринька замість 2-х. Водночас члени комісії та виборці суворо дотримуються маскового режиму.

Відповідно до п. 15 Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236, члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розташовані приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій, інші особи, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщенні виборчої комісії, приміщенні для голосування, зобов’язані бути одягненими у захисну маску (респіратор без клапана видиху) та/або захисний щиток, а згідно п. 11 цього ж Порядку - для випадків, коли у виборця, який прийшов на виборчу дільницю, виявлено підвищення температури тіла понад 37,2 °С та/або симптоми респіраторних захворювань, у приміщенні для голосування на кожній з виборчих дільниць необхідно облаштувати відокремлені кабіну та виборчу скриньку для голосування.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]