На місцевому телевізійному каналі «Херсон+» вийшов сюжет про те, що члени дільничних виборчих комісій 183-го виборчого округу, які виконували свої обов’язки за поданням кандидата Андрія Путілова (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), чекали під приміщенням штабу, щоб з ними розрахувались за роботу.

У сюжеті йдеться про те, що 18 липня зранку за адресою вул. Комунарів, 11, біля передвиборчого штабу кандидата у народні депутати України у 183 виборчому окрузі Андрія Путілова, з самого ранку під пекучим сонцем стоять люди. Члени ДВК з Херсона та області з протоколами в руках приїхали за обіцяними грошима. Натомість наткнулися на зачинені двері і записку: «Приходьте після 14 години».

Ввечері цей сюжет з’явився у мережі Facebook та викликав хвилю коментарів, до коментаторів приєдналася Оксана Казакова, яка є помічником голови Херсонської обласної ради Андрія Путілова, і допомагала йому в проведенні передвиборної кампанії.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що оплата праці членів ДВК здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету (ст. 47 Закону України «Про вибори народних депутатів»). Виплати з боку кандидата членам ДВК потребують реакції правоохоронних органів із встановлення походження цих коштів.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.