17 липня 2016 р. в смт Мілове на виборчій дільниці № 440240 громадські спостерігачі ОПОРА зафіксували, що  член дільничної  виборчої комісії голосував на виборчій дільниці, оскільки проживає в межах даної виборчої дільниці, та вкинув у скриньку для голосування 2 виборчих бюлетені одночасно. Однак отримав у комісії виборець лише 1 бюлетень.

Громадські спостерігачі ОПОРИ стали свідками того, що член ДВК № 440240 Варнаков Євген Михайлович близько 12 год. 20 хвилин пішов голосувати за себе, але коли вийшов з кабінки для голосування, то кинув в скриньку для голосування 2 бюлетені.

114 2buletenia

За цим фактом громадські спостерігачі ОПОРИ звернулись до Міловського відділку управління внутрішніх справ.

ОПОРА нагадує, що згідно зі статтею 1581 Кримінального кодексу України: «Надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років».

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.