Станом на 8:00 в виборчому окрузі №151 всі виборчі дільниці відкрились вчасно та без порушень законодавства. Проте на деяких дільницях спостерігається недостатня матеріально-технічна забезпеченість.

Відтак, деякі дільниці не мають автомобілів для виїзних голосувань та достатньої кількості скриньок. Щодо перших, то за словами голови ОВК Інни Демчук, члени дільничних виборчих комісій могли просто відмовитись від автомобілів: «Це питання ніде не регламентоване, тому члени комісії можуть просто пішки дійти до виборців, котрі голосують вдома. В такий спосіб вони можуть зекономити кошти, бо бюджет на ці вибори дуже малий», - каже Демчук.

Також є певні проблеми й зі скриньками для бюлетенів. За словами Демчук, така проблема дійсно існує на деяких дільницях. Проте члени ДВК мали її вирішити ще вчора під час засідання.

Згідно з частиною 6 статті 83 Закону «Про вибори народних депутатів», кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Нагадаємо, ОВО №151 налічує 216 виборчих дільниць.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: [email protected]
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: [email protected]

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.