Місцеві мешканці повідомили про те, що працівники Шевченківської сільської ради від імені кандидатки на посаду голови Шевченківської громади Тетяни Шакунової роздають продовольчі набори з агітацією.

Так, спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА стало відомо про роздачу товарів від імені кандидатки на посаду сільського голови Шевченківської об’єднаної громади Тетяни Шакунової. Під час перевірки цих фактів 15 грудня було знайдено місцевих мешканців, яким надано товари разом з агітаційними матеріалами кандидатки. В перелік товарів входили рушник, мило, зубна паста, зубна щітка, пластир, рис та гребінець.

paket 16 12

Такі дії мають ознаки порушення 60 статті частини 4 ЗУ «Про місцеві вибори», де зазначається, що забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Як повідомляють місцеві мешканці, товари розповсюджували працівники Шевченківської сільської ради Чаклей Ольга та Самойленко Тетяна, що має ознаки порушення пункту 3 частини 1 статті 60 ЗУ «Про місцеві вибори», де зазначається, що участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом.

Також, якщо сільський голова, який є кандидатом, долучив до розповсюдження матеріалів передвиборчої агітації працівників сільської ради, це є порушенням частини 2 статті 60, де зазначається, що кандидатам, які займають посади в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Також на території села були зафіксовані агітаційні матеріали кандидатки Тетяни Шакунової. Як повідомила спостерігача Шевченківська сільська виборча комісія, кандидатка не надавала жодного примірника своєї агітаційної продукції до територіальної виборчої комісії, що містить ознаки порушення частини 3 статті 56 ЗУ «Про місцеві вибори», де зазначається, що кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости зобов’язані подати по одному примірнику кожного друкованого агітаційного матеріалу, виготовленого за рахунок власних виборчих фондів, а також з використанням обладнання, що їм належить, не пізніш як через два дні після його виготовлення до відповідної територіальної виборчої комісії.

programa 16 12

programa1 16 12

За цими порушеннями було повідомлено відповідні правоохоронні органи для подальшої перевірки.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 
За коментарями звертайтесь:
 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.