29 жовтня завершився процес створення п’яти територіальних виборчих комісій Миколаївської області у зв’язку з призначенням перших виборів в об’єднаних територіальних громадах 11 грудня.

Так, відповідні районні виборчі комісії створили Мостівську сільську виборчу комісію, Чорноморську сільську виборчу комісію, Олександрівську селищну виборчу комісію, Михайлівську сільську виборчу комісію та Прибужанівську сільську виборчу комісію.

Найбільше керівних посад у новостворених комісіях має ВО «Батьківщина» та Блок Петра Порошенка по 4 посади, найменше – «Укроп». Найбільша кількість посад у ВО «Батьківщина» та Блок Петра Порошенка, найменше – у Радикальної партії Олега Ляшка та політичної партії «Укроп».

Політична партія Усього посад у складі ТВК Голова Заступник Секретар
Блок Петра Порошенка 15 1 1 2
ВО «Батьківщина» 15 2 1 1
Опозиційний Блок 4 2 0 0
Народний Фронт 14 0 1 1
Радикальна партія Олега Ляшка 1 0 0 0
Наш Край 4 0 1 1
Укроп 1 0 1 0
Партія простих людей Сергія Капліна 2 0 0 0

Як відзначають спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, процес внесення місцевими партіями подань  щодо складу територіальних комісій проходив без порушень та конфліктів. Також всі кандидатури були включені до складу ТВК без проведення жеребкування, адже кількість поданих кандидатур не перевищувала максимальної кількості членів комісії – 18 осіб.

Слід зазначити, що згідно з частиною 16 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори» відповідні районні виборчі комісії оприлюднили склад комісій у місцевих засобах масової інформації або в інший визначений нею спосіб. Так, усі районні виборчі комісії вивісили рішення про створення ТВК на офіційних стендах. Крім того, інформація буде відображена у районних газетах, а саме: склад Мостівської ТВК –  у газеті «Трибуна Хлібороба, склад Прибужанівської та Олександрівської – у газеті «Вісті Вознесенщини», склад Михайлівської ТВК – газеті «Маяк».

Громадянська мережа ОПОРА також нагадує, що згідно з календарним планом Центральної виборчої комісії відповідні районні виборчі комісії мають утворити територіальні виборчі комісії для виборів 18 грудня до 5 листопада включно, а подання районними організаціями партій щодо кандидатур до складу цих комісій мають бути надані до 2 листопада включно. 

 
За коментарями звертайтеся:
 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.