Протягом грудня Прикарпаття відвідали ймовірні кандидати на посаду президента Руслан Кошулинський, Петро Порошенко та Андрій Садовий. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

2 грудня до Івано-Франківська завітав народний депутат Руслан Кошулинський. Політик взяв участь у відкритті пам’ятника народному вчителю  та був присутній під час звіту міського голови Руслана Марцінківа  за його  третій рік діяльності. Нагадаємо, під час звіту міського голови Кошулинського вихваляла секретар міськради Оксана Савчук, а сам політик виступив із критикою бюджетної політики уряду.

Руслан Кошулинський відвідав Івано-Франківськ ще раз 24 грудня. Він провів зустріч із виборцями в університеті права імені Короля Данила, на якій був присутній міський голова Руслан Марцінків. Мер Івано-Франківська пізніше прозвітував про подію на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, де наголосив: «Сьогодні відбулась зустріч із кандидатом у президенти України Русланом Кошулинським. Багато розповідав про себе, згадував часи Майдану, та ту єдність, яку показав тоді український народ… Наша країна потребує такого президента – щирого та надійного».

25.12.18 Frankivsk Vizyty kandydativ Koshulynskyj25.12.18 Frankivsk Vizyty kandydativ Koshulynskyj2

4 грудня до Івано–Франківська завітав Президент України Петро Порошенко, який взяв участь у трьох зустрічах. Спершу Президент поспілкувався зі студентами у Прикарпатському Національному університеті, а потім зустрівся з представниками бізнесу у приміщенні  Університеті Права ім. Короля Данила. Цього дня Порошенко також провів зустріч  із представниками місцевого самоврядування області у Івано–Франківському облмуздрамтеатрі. Потрапити на усі заходи за участю Петра Порошенка можна було лише за попереднім записом та акредитацією.

25.12.18 Frankivsk Vizyty kandydativ Poroshenko

Потенційний кандидат  на посаду президента України, мер Львова Андрій Садовий 11 грудня взяв  участь  ІІІ міжрегіональному  форумі «Кооперація: інструмент наступу», який відбувся у Коломиї у Кафедральному соборі Преображення Христового (УГКЦ). Співорганізатором форуму був соціальний кооператив «Файні ябка», який пов’язаний з Богданом Станіславським (голова обласної організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», засновник громадської організації «Файні ябка 57»). Як анонсували подію на сайті УГКЦ, «захід проходитиме  за благословення Єпископа Коломийської єпархії УГКЦ Василя Івасюка та Єпископа Коломийського і Косівського УПЦ КП Юліана Галати за участю пастора церкви Віфанія Романа Филипіва».

25.12.18 Frankivsk Vizyty kandydativ Sadovyj

«Такі заходи за участю осіб, які заявили про президентські амбіції або розглядають можливість участі у президентських виборах, мають ознаки дочасної агітації, навіть якщо вони публічно позиціонуються як робочі візити чи громадсько-політична діяльність. Такі висновки випливають з того, що з початку осені інтенсивність візитів потенційних кандидатів на пост Президента України у різні регіони держави значно зросла, особливо після публічних заяв політиків про наміри балотуватися на виборах. Дочасна агітаційна активність порушує принцип чесної конкуренції, оскільки завчасно розпочата потенційними кандидатами  агітаційна діяльність надає конкурентні переваги над тими, хто почав агітацію в дозволений законом період», – зазначає координатор спостереження за виборами в Івано-Франківській області.

ОПОРА нагадує про необхідність дотримання вимог частини 1 статті 57 ЗУ «Про вибори Президента України», в якій зазначено, що передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації ЦВК.

«Крім того, не зайвим буде нагадати потенційним кандидатам та їхнім командам, що відповідно до частини 4 статті 58 вищезгаданого Закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України», - додав координатор.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)