Окремі хмельницькі штаби політичних партій і кандидатів взялися поширювати власну продукцію у громадському транспорті.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували вимпели з символікою ВО «Свобода» на десятках мікроавтобусів у Хмельницькому. Як правило, водії їх прикріпили поруч з інформаційною дошкою про маршрути на вітровому склі біля водія. Вимпели з’явилися у салонах автобусів, які обслуговують різні маршрути і належать різним підприємцям-перевізникам. Це свідчить про організоване розміщення партійної символіки, котра у період виборчої кампанії є засобом агітації.

Khmelnytskiy4242

Khmelnytskiy55392

Нагадаємо, що згідно п. 8 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі заборонено.

Про оплату за розміщення вимпелів у мікроавтобусах можна тільки здогадуватися. А розташування рекламної поліграфічної продукції іпро кандидата у депутати в окрузі № 188 Віталія Мовчана (член політичної партії “УДАР” Віталія Кличка) у тролейбусах без договору й оплати було б неможливим.

У планово-економічному відділі Хмельницького комунального підприємства «Єлектротранс» нам повідомили, що матеріали про Віталія Мовчана у салонах тролейбусів розклеєно відповідно до договору з ним, як із адвокатом, укладеного 24 липня цього року. Кандидатом же Віталій Андрійович зареєстрований 9 серпня. А про розміщення вимпелів у мікроавтобусах маршрутів №2, №26, №36, №40, №41, № 43, № 48, №49 начальник Хмельницького міського управління транспорту і зв’язку Петро Кузьмін уперше почув від представника ОПОРИ. Пообіцяв з’ясувати, на яких умовах з’явилися агітаційні матеріали у громадському транспорті.

Нагадуємо, що схожі методи використовувалися і Партією регіонів на Луганщині