В цілому, процес голосування відбувається в рамках Закону «Про місцеві вибори», проте є окремі порушення, які фіксуються нашими спостерігачами.

Спостерігачів ОПОРИ не допустили на виборчу дільницю №650586, що м. Таврійськ, яке входить до складу м.Нова Каховка. Спостерігач склав  акт про порушення  і готує скаргу з цього приводу. (ЗУ «Про місцеві вибори» п.3.ч.9  ст.66).

На виборчій дільниці 650585)у м. Таврійськ зафіксований факт, що на виборчих бюлетенях не проставлені номери виборчих дільниць, при прийнятті виборчих бюлетенів на засіданні дільничної виборчої комісії,  як того вимагає закон (ч.10 ст.75). Члени комісій проставляють номери просто перед видачею бюлетенів. Такі випадки непоодинокі в Таврійську і у Новій Каховці, це пов’язане з затримкою у виготовленні бюлетенів.

На виборчій дільниці № 650546, що у селищі Маркеєв Чаплинського району, було спроба видати виборчий бюлетень без пред’явлення паспорту, спостерігач ОПОРИ попередила це правопорушення.

На виборчій дільниці № 650647, що в Херсоні,  спостерігачі зафіксували агітаційний плакат кандидата в Херсонську міськраду Дмитра Харланова, від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Плакат був знятий після зауваження.

25-10-Agitacia-na-dilnyci

На виборчих дільницях, що розташовані в школах №№ 18,12,37 в селищі Антонівка, яке входить до Дніпровського району м. Херсона, кандидат на посаду селищного голови Ігор Сєменчев (ПП «НАШ КРАЙ») організував підвіз виборців похилого віку на дільниці.

Продовжуємо слідкувати за подіями

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.