Члени Хмельницької обласної ТВК не погодились з одноосібним рішенням голови комісії Наталії Кострубської друкувати бюлетені на місцевому підприємстві «Поліграфіст».

Голова обласної ТВК Наталія Кострубська, не порадившись з членами комісії, підписала договір про друк виборчої документації, в тому числі бюлетенів, з ТОВ «Поліграфіст». На думку деяких членів ТВК, такий вчинок суперечить законодавству, тож вони зібралися на засідання, щоб обговорити це питання.

За інформацією інтернет-видання НГП, за те, щоб внести питання про одноосібне укладення угоди очільницею комісії у порядок денний засідання, проголосувало лише 9 осіб. Крім того, до комісії не надходило пропозицій від інших поліграфічних підприємств. Таким чином, договір з ТОВ «Поліграфіст» залишили в силі.

12 жовтня члени комісії ініціювали позачергове засідання, під час якого прийняли рішення, ідентичне моєму, – розповіла кореспондентові «Точки ОПОРИ» Наталя Кострубська. – Чим викликані такі дії членів комісії, не знаю.

10 з 11 членів ОВК, присутніх на засіданні 12 жовтня, вважають, що своїм вчинком голова комісії порушила ч. 2 ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори», де зазначено, що «підприємства, які виготовляють виборчі бюлетені, визначаються територіальними виборчими комісіями».

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.