Гостею випуску «Сила вибору» стала Наталка Гуменюк, журналістка та документаліста, а також співзасновниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу. Ольга Айвазовська поговорила із нею про важливість документування воєнних злочинів росіян, втому від цієї теми міжнародних медіа та ефективність російських наративів за кордоном. Окремо подискутували про те, як Україні взаємодіяти із країнами глобального півдня, чому там не працює наратив про постколоніальну війну та чому українець подав до аргентинського суду позов проти Росії через катування.

Наталка Гуменюк з початку війни спільно із міжнародними колегами заснувала проєкт документування воєнних злочинів – The Reckoning Project. Крім того, вона в рамках проєкту «Поєднуючи континенти» привозила в Україну провідних редакторів та журналістів з країн Африки, Латинської Америки та Азії. Співзасновниця громадської організації «Лабораторії журналістики суспільного інтересу», яка « створює та популяризує найкращі форми суспільно корисної журналістики в епоху цифрових медіа».

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.