Напередодні позачергових виборів міського голови Кривого Рогу Громадянська мережа ОПОРА підготувала спеціальну інформаційну пам’ятку для членів виборчих комісій.

У пам’ятці, що має зручний кишеньковий формат й сторінки різного кольору, міститься коротка інформація про типові порушення в день виборів і на етапі підрахунку голосів, зокрема.

Також пам’ятка включає перелік прав офіційних спостерігачів від громадських організацій та журналістів

Крім того, в пам’ятці зазначені посилання на відповідні статті Закону України «Про місцеві вибори», а також на статті Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України.

pamjatka

Сьогодні, 25 березня, члени дільничних виборчих комісій Кривого Рогу отримали такі пам’ятки від спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА під час отримання виборчих бюлетенів від районних в місті виборчих комісій.

Пам'ятка виборчим комісіям by Яна Золотарьова

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.