Черкаська міська виборча комісія склала остаточний протокол про підсумки голосування на повторних виборах міського голови. Так, згідно протоколу ним став Анатолій Бондаренко (ВО «Батьківщина»).

Він набрав 29 645 голосів. Тим часом, за Сергія Одарича («Партія вільних демократів») проголосували 27 604 виборців. Загалом у голосуванні взяло участь 60 405 виборців. Окрім цього, 3156 бюлетенів визнано недійсними.

protokol1

protokol2

Нагадаємо, що повторні вибори Черкаського міського голови відбулись за низької явки виборців та незначних порушень, які, зрештою, не могли вплинути на результат виборів. Протягом дня голосування, спостерігачами ОПОРИ фіксувались підвезення виборців, фотографування бюлетенів та процедурні порушення в діяльності виборчих комісій.

25 жовтня відбувся перший тур місцевих виборів. Так, Черкаську міську раду представлятимуть вісім партій: «Партія вільних демократів» (8 мандатів), БПП «Солідарність» (6 мандатів), ВО «Батьківщина» (6 мандатів), Самопоміч (5 мандатів), ВО «Черкащани» (5 мандатів), ВО «Свобода» (5 мандатів), «УКРОП» (4 мандати), «Радикальна партія Олега Ляшка» (3 мандати).

Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.