Житомирська міська виборча комісія 17 листопада оголосила результати другого туру виборів мера.

З різницею в 5 926 голосів переміг кандидат від партії Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» Сергій Сухомлин, який займав посаду першого заступника міського голови.

За Сергія Сухомлина проголосували 55% – 31 637 виборців. За кандидата від ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк свої голоси віддали 25 711 житомирян.

Явка виборців на голосування склала 27,86% від загальної кількості. Всього в день виборів видали 57 348 бюлетенів, з них 2 742 були недійсними.

Члени комісії одноголосно прийняли постанову про визнання обраним Житомирським міським головою Сергія Сухомлина.

news 17 11 Zhytomyr zezultaty vyboriv

 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                   
                                                                          
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.