У Черкасах зафіксована низка випадків незаконної агітації за допомогою sms-ок та повідомлень в соціальних мережах. Так, сьогодні почали надходити smsіз результатами екзит-полу голосування за президента, в якому перше місце давали Петру Порошенку. СМС також містила підпис УЦЭПИ (Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова).

Окрім цього, вчора спостерігачу ОПОРИ у Вконтакті прийшло повідомлення від користувача цієї соцмережі Віталія Іляшенка (голова Черкаської обласної організації партії «УДАР») із закликом підтримати на виборах партію у Черкаську міську раду.  Як повідомив ОПОРІ сам Віталій Іляшенко: «Наскільки я знаю, ми в п’ятницю надсилали…З вчорашнього дня – я не знаю, треба перевірити…».

Також  сьогодні черкащанам розсилали smsіз проханнями підтримати «УДАР Віталія Кличка». Повідомлення відправляли з номера оператора «Київстар» 067 882 61 08. На додаток, вчора надсилали sms від невідомого абонента «VIBORI – 2014» із закликом підтримати Петра Порошенка (кандидат в Президенти України).

Нагадаємо, що відповідно до п.2 ст.47 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» «передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється».

 1 Cherkasy

 

1 2 Cherkasy

 

1 3 Cherkasy

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.