22 травня в Чернівцях перебував народний депутат України Геннадій Москаль. Він провів прес-конференцію, на якій відкрито агітував за кандидата на пост Президента України Петра Порошенка, за кандидата на посаду Чернівецького міського голови Олексія Каспрука та проти іншого кандидата Віталія Михайлішина.

Щодо своєї позиції і агітації на користь кандидата Петра Порошенка, народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль пояснив, що після об’єднання Фронту змін в партію «Батьківщина» він призупинив своє членство і наразі є фактично безпартійним.

Також під час прес-конференції народний депутат відкрито агітував проти кандидата на посаду Чернівецького міського голови Віталія Михайлішина і за кандидата Олексія Каспрука.

-       Я не скриваю своєї антипатії до Віталія Михайлішина і ніколи не скривав…Чому народ купляється на цей бамбон уже пустий, лиш одна послідка лишилась тільки. Я категорично не підтримував, не підтримую і не буду підтримувати і всіх буду просити, кого тільки зустрічаю, кажу: не голосуйте за Михайлішина. Є Каспрук. Ну з усіх, хто є. Давайте дамо людині шанс.

Відповідно до п. 1 ст. 53 закону України про місцеві вибори, участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати чи кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови.

Зважаючи на те, що прес-конференція відбувалась о 10:00 робочого дня, Громадянська мережа ОПОРА готує запит до Апарату Верховної ради, чи народний депутат Геннадій Москаль під час прес-конференції перебував на роботі.

Принагідно повідомляємо, що в Чернівецькому представництві Громадянської мережі ОПОРА запрацювала гаряча лінія, на яку виборці можуть залишати повідомлення про факти порушень виборчого законодавства 099 010 6551.

Детальніше:

Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, g.sorochan(at)opora.org.ua

Назар Тимощук,координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.