26 березня народні депутати та профільні експерти зберуться обговорити питання щодо вдосконалення виборчої системи та інших процедур для перших повоєнних виборів. 

Робота над напрацюваннями триває ще з 2020-2021 року, адже для майбутніх законодавчих пропозицій змін до Виборчого кодексу необхідно врахувати як досвід проведення попередніх виборів, а також велику кількість нових викликів, які постануть перед Україною через повномасштабне вторгнення Росії. Під час круглого столу учасники обговорять: ключові пріоритетні напрямки реформування виборчого законодавства, запропоновані спостереженими національними та міжнародними місіями; висновки щодо імплементації положень Виборчого Кодексу під час місцевих виборів 2020 року; напрямки вдосконалення виборчої системи на парламентських та місцевих виборах; професіоналізацію органів адміністрування виборів; фінансову звітність та контроль за надходженнями й витратами політичних партій та виборчих фондів.

Захід організовує Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання у партнерстві з Громадянською мережею ОПОРА.

До участі запрошуються народні депутати, представники органів державної влади, експерти українських і міжнародних профільних організацій.

Круглий стіл «Пріоритетні напрямки реформування виборчого законодавства в контексті виконання Україною актуальних міжнародних рекомендацій» відбудеться 26 березня 2024 року з 10:00 до 17:00 у змішаному форматі: наживо в Києві та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM. Локація проведення заходу та посилання на конференцію буде додатково розіслана виключно зареєстрованим учасникам.

Для участі просимо заповнити реєстраційну онлайн-форму за посиланням до 14:00 22 березня: https://forms.gle/stiPhTcCFQMzJJCt8 

Online-трансляція заходу буде доступна для перегляду на Youtube-каналі Комітету та Facebook-сторінці Громадянської мережі ОПОРА.