У Кіровоградській області сформували дільничні виборчі комісії. Спостерігачі ОПОРИ відслідковували формування ДВК у трьох селищних виборчих комісіях та в двох районних у місті Кропивницькому територіально виборчих комісіях. Найбільше місць у цих комісіях отримали представники політичних партій  ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність», «Слуга народу» та «Опозиційна платформа – За життя».

У Голованівській селищній ТВК сформували 22 дільничних виборчі комісії. До складу сформованих ДВК увійшло 228 осіб, за поданням голови внесли 44 члени комісії, із них 6 до керівного складу. Найбільше місць у цих комісіях отримали представники політичних сил: ВО «Батьківщина», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», а також «Європейська Солідарність».

У Новоукраїнській міській ТВК сформували 15 дільничних виборчих комісії. До сформованих комісій увійшло 177 осіб від партій, а за поданням голови – 15 осіб. Найбільше подань подали п’ять політичних партій – ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність», «Голос» та «Опозиційна платформа – За життя».

В Олександрійській міській ТВК  сформували 45 ДВК. До яких увійшли 757 осіб, не було жодного подання від голови територіально виборчої комісії. Найбільше членами комісії стали представники політичних сил – «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа – За життя».

Сформували ДВК і в Подільському та Фортечному районах міста Кропивницький. Практично удвічі менше створили дільниць у Подільському районі – 43, а в Фортечному районні – 77 дільниць. В обох районах найбільш активно членами комісій стали представники партій – «Слуга народу», ВО «Батьківщина» «Опозиційна платформа – За життя» та «Європейська Солідарність». Більше 40 членів комісії подали голови Фортечної та Подільської районних ТВК.

Згідно з частинами 1 та 8 статті 204 Виборчого кодексу України дільнична виборча комісія утворюється відповідною міською чи районною у місті, сільською, селищною виборчою комісією не пізніш як за п’ятнадцять днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії.

Відповідно до частини 3 статті 36 Виборчого кодексу України, перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення, а наступні засідання - за необхідності.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.