Папа Римський закликає не боятися підняти білий прапор миру. Президент Туреччини Реджеп Ердоган пропонує провести «мирний саміт» за участі Росії. Премʼєр Угорщини Віктор Орбан після зустрічі із Дональдом Трампом каже, що останній після перемоги не дасть жодного центру Україні, вважаючи, що це зупинить війну. Втома від війни Україні змушує одних світових лідерів шукати альтернативні варіанти. Інші – йдуть за наративами Кремля, який намагається переписати світовий порядок і легітимізувати право сильного ламати загальні правила.

Гостем цього випуску «Сили вибору» став Вадим Пристайко, колишній міністр закордонних справ України, глава місії України при НАТО у 2017-2019 роках. Він три роки очолював посольство України у Великобританії, яка зараз є одним із найнадійніших партнерів України.

Ольга Айвазовська поспілкувалася з Вадимом Пристайком про публічну та непублічну дипломатію, ризики, які несуть переговори за зачиненими дверима без України, та суперзавдання української дипломатії. Також говорили про те чи можуть бути позитивні сценарії для України на Вашингтонському саміті НАТО і як коли блок перейде від позиції стримування до позиції сили.

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.

Ініціатива реалізована за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Будь-які думки, висловлені в цьому відео, не обов’язково відображають погляди уряду Сполучених Штатів Америки.