Державні реєстратори Павлоградського району Дніпропетровської області відмовились реєструвати Богданівську, Вербківську, Межиріцьку та Троїцьку сільські територіальні комісії як юридичних осіб через порушення терміну реєстрації.

Реєстрація Павлоградської районної ТВК як юридичної особи відбулася тільки 31 серпня через те, що перший керівний склад виборчої комісії відмовився виконувати свої обов’язки. Завірений оригінал постанови ЦВК від 20.08.20 про призначення головою Павлоградської районної ТВК Олени Михайлової отримано на руки лише ввечері 28 липня. Тому Павлоградська районна ТВК 1 вересня на своєму засіданні прийняла повторно постанову про утворення сільських та селищних комісій у Павлоградському районі. Через порушення терміну реєстрації 4-х сільських ТВК державні реєстратори відмовилися їх реєструвати. Члени Павлоградської районної ТВК направили листа голові ЦВК Олегу Діденку з проханням надати правову допомогу у вирішенні цієї юридичної колізії.

«Павлоградська районна виборча комісія зіштовхнулася з юридичними складнощами при утворенні сільських та селищних виборчих комісій, оскільки ТВК, які вона утворила, не були зареєстровані Держреєстратором. Через це було повторно прийнято рішення про утворення ТВК, які вже були утворені раніше. В той час, з одного боку залишається чинною попередня постанова про утворення ТВК, а постанова про повторне утворення ТВК порушує визначені Виборчим кодексом України терміни утворення сільських та селищних виборчих комісій»

Зазначимо, голову комісії Павлоградської районної ТВК Олену Безотосну було замінено на Олену Михайлову («Слуга Народу»). Заступника голови комісії Наталію Соловйову – на Наталію Чигарєву («Пропозиція»). Секретаря комісії Ірину Лемешко – на Людмилу Іванову («Солідарність жінок України»).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)