Кандидати в депутати у виборчих округах 157-162 на Сумщині вітали українців із Днем Конституції участю у масових заходах та запропонованому президентом флеш-мобі, розміщенням білбордів з привітаннями та виготовленням брендованих футболок, дописами в соціальних мережах і статтями в місцевих ЗМІ.

У Сумах (157 виборчий округ) в урочистостях з нагоди свята взяли участь двоє кандидатів у народні депутати. Зокрема перший заступник міського голови та висуванець від «Батьківщини» Володимир Войтенко і заступниця міського голови, самовисуванка Ольга Волошина пройшли в перших рядах урочистого параду, після чого поклали разом з іншими представниками керівництва міста квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку у Сумах.

Також на цих заходах була присутня ще одна кандидатка в депутати по 157 округу, висуванка від партії «Слуга народу» Тетяна Рябуха разом із шістьма своїми прихильниками у футболках з написами «Зе Депутат Слуга народу» на грудях та «Тетяна Рябуха. Зробимо їх знову» на спині. Вони стояли разом із чиновниками на «імпровізованій» сцені під час урочистого мітингу на площі Незалежності, а також разом з усіма пройшли парадом до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Кандидати, які не брали участі в офіційних заходах з нагоди свята, нагадали про себе у соціальних мережах. Наприклад, кандидат у народні депутати у 158 виборчому окрузі (суб'єкт висування - партія «Батьківщина») Василь Лобода розмістив на власній сторінці в соціальній мережі відео, в якому привітав глядачів із Днем Конституції. В кінці відео-привітання кандидата з’явився напис «Голосуйте за гідних людей, патріотів і професіоналів своєї справи».

Привітання до Дня Конституції на сторінці в соціальній мережі розмістив також Олександр Сугоняко (депутат Верховної ради VIII скликання, кандидат у депутати у 158 окрузі, самовисуванець).

Привітання з Днем Конституції від імені кандидата в депутати у 159 виборчому окрузі Андрія Деркача розмістила місцева газета «Неделя». Цей матеріал опублікований без позначки «політична реклама», а Андрій Деркач зазначений там, як народний депутат.

Короткі дописи у соціальних мережах залишили і кандидати в народні депутати по 160 виборчому округу, зокрема, Ігор Молоток (самовисуванець, депутат Верховної Ради України VIII скликання) та Тетяна Сахнюк (суб'єкт висування - партія «Слуга народу»). Остання долучилась до запропонованого президентом України флеш-мобу «Моя улюблена стаття». У короткому відео для своїх глядачів Тетяна Сахнюк процитувала статтю 23 Конституції і  закликала інших також взяти участь у флеш-мобі.

У 161 виборчому окрузі кандидати в депутати також вітали своїх виборців з нагоди Дня Конституції через соціальні мережі. Зокрема, вітальні дописи розмістили Вікторія Мурич (суб'єкт висування - партія «Народний Рух України»),  Дмитро Кірюхін (суб'єкт висування - партія «Сила і честь»),  Анатолій Свирид (самовисуванець), Тетяна Головко (№29 за виборчим списком «Радикальної партії Олега Ляшка»).  Вітання  на своїй сторінці розмістила і ГО «Українська громадська рада»,  до керівного складу якої входить кандидат-самовисуванець Олександр Пашко, та представники Національного корпусу в місті Ромни. Віктор Ладуха (суб'єкт висування - партія «Батьківщина») вітав співвітчизників зі святом із білборду, на якому не було вихідних даних.

До президентського флеш-мобу долучився також кандидат у народні депутати у 162 окрузі Микола Задорожній (суб'єкт висування - партія «Слуга народу»). Відповідне відео він розмістив у соціальній мережі.  Микола Задорожній зауважив, що у Конституції зафіксовані всі наші права і свободи і побажав правильно скористатись цими правами вже зовсім скоро. 

Ще один кандидат 162 округу - Микола Смілик (суб'єкт висування - партія «Батьківщина») також привітав своїх виборців у соціальній мережі.

 Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.