У місті Генічеську, на виборчій дільниці №650186, що знаходиться у міській гімназії, офіційні спостерігачі від різних суб’єктів виборчого процесу помітили, що члени дільничної виборчої комісії підписують пусті бланки протоколів про підрахунок голосів.

Голові комісії, яка представляє політичну партію «Опозиційний блок», було зроблене зауваження, але вона всіляко відмовлялась від того, що на бланках протоколів ставилися підписи. Спостерігачі запросили до приміщення виборчої дільниці міліціонера.

Була проведена перевірка і виявлено 18 бланків протоколів з підписами. По цьому  факту був складений акт і протокол. Підписані бланки протоколів були перекреслені, а голова комісії написала заяву до Генічеської районної виборчої комісії, щоб їм додатково видали бланки протоколів про підрахунок голосів.

Цю інформацію спостерігачеві ОПОРИ передав Геннадій Осьмак, редактор генічеського інтернет-сайту  «Новий візит».

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.