Гостею цього випуску «Сили вибору» стала Марʼяна Беца, посолка МЗС України з питань світового українства. Ольга Айвазовська поговорила із нею про стратегію глобального українства, збереження української ідентичності за кордоном та страхи, які поширюють росіяни, щоб запобігти поверненню українців додому. Також дискутували про те які можливості і ризики несе множинне громадянство та як забезпечити права українців за кордоном, зокрема виборчі.

Марʼяна Беца вже понад 20 років працює в системі Міністерства закордонних справ України. Донедавна обіймала посаду посла в Естонії і добре знає про запити і проблеми українців за кордоном, оскільки ця балтійська країна прийняла десяти тисяч біженців з України. За останні кілька місяців Марʼяна Беца, працюючи над стратегією глобального українства, здійснила серію поїздок в країни, де є активні українські спільноти.

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.