20 жовтня довготерміновому спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА стало відомо про затримання правоохоронцями голови Прилуцької районної виборчої комісії - представника політичної партії «Опозиційний блок».

Сьогодні прес-група Управління Служби безпеки України в Чернігівській області підтвердила факт затримання голови територіальної виборчої комісії. За інформацією правоохоронців, посадовець користувався тим, що у керівників виборчих штабів окремих політичних сил виникли проблеми з набором потрібної кількості офіційних спостерігачів. 

Зловмисник сприяв у поданні до виборчої комісії заяв про реєстрацію спостерігачів на майбутніх місцевих виборах. Свої «послуги» він оцінював у п’ять тисяч гривень. Співробітники Управління затримали хабарника після одержання незаконної винагороди в 3900 гривень від заступника начальника районного штабу однієї з партій. Відповідно до відкритого кримінального провадження за ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

ОПОРА звертає увагу, що в Управлінні Служби безпеки України в Чернігівській області діє телефон «гарячої лінії» (0462) 676-208, за яким цілодобово можна повідомляти інформацію щодо порушень під час підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня. Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством будуть прийняті відповідні рішення.

За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.