11 вересня 2015 року Яворівська районна виборча комісія провела своє друге засідання, на якому безуспішно намагалася сформувати склад селищних і сільських ТВК.

Через недостатню кількість подань кандидатур до складу 37-ми комісій сформувати ТВК нижчого порядку не вдалося. Партія «Блок Петра Порошенка», ВО «Батьківщина», «Воля» і «Соціалісти» подали кандидатури до складу усіх ТВК, а фракція «Блоку Петра Порошенка» та ВО «Батьківщина», крім цього, скористалися правом подати по 2 особи в кожну з них. Натомість подання від інших 10 суб’єктів («Народний Фронт», УНП, ВО «Свобода», Радикальна партія, «Народний контроль», «Наш край», «Самопоміч», Партія промисловців і підприємців, «УДАР», «Громадянська позиція») були неповними, що не дозволяє сформувати ТВК хоча б в мінімальному складі (для малих – 10, середніх – 12, великих - 14). Місцеві організації політичних партій не скористалися наданим їм Законом правом на формування ТВК, а тому комісії будуть сформовані без проведення жеребкування. Винятком можуть стати Яворівська та Новояворівська міська виборча комісія, де кількість кандидатур перевищує мінімально необхідну кількість членів ТВК.

Таким чином Яворівська районна виборча комісія створила робочу групу з членів своєї комісії, які мають обдзвонити селищних і сільських голів для пошуку кандидатів до складу ТВК та будуть введені за поданням голови Яворівської ТВК. Наступне засідання по формуванню селищних і сільських ТВК відбудеться в останній відведений для цього Законом день – 12 вересня.

Крім цього Яворівська районна виборча комісія через відсутність секретаря неналежно веде діловодство та не оприлюднює належним чином свої протоколи та рішення. Затверджена ЦВК на цю посаду особа від партії УКРОП (Женчур Х.) відмовилася виконувати обов’язки і чекає на проведення заміни. Таким чином вже друге засідання поспіль обов’язки секретаря виконують члени комісії, яких обирають на засіданні. Це призводить до того, що Яворівська ТВК не оприлюднює свої рішення у встановлений Законом спосіб – не пізніше як наступний день після його прийняття.

Ще однією особливістю Яворівської районної виборчої комісії є присутність на обох засіданнях Юрія Кенцала (був системним адміністратором на виборах 2012 і двічі у 2014 роках), який називає себе позаштатним кореспондентом яворівської міської комунальної газети «Яворівський голос». Незважаючи на те, що є достатні підстави сумніватися у достовірності його журналістського посвідчення, комісія не приймає жодних мір для встановлення цього факту. Своїми діями комісія порушує норму Закону щодо заборони присутності на засіданні сторонніх осіб.

Більше того, на ім’я голови Яворівської районної виборчої комісії Станько поступила заява від Кенцала з проханням взяти його на роботу в ТВК залученим технічним працівником. Враховуючи досвід парламентських виборів 2012, позачергових президентських та парламентських виборів 2014 років є підстави вважати, що голова ТВК таки укладе з ним цивільно-правовий договір, незважаючи на публічне невдоволення його діями як нею особисто, так і рештою членів комісії.