ПРЕС-АНОНС

У вівторок, 25 серпня, о 11:30 у приміщенні Інформаційної агенції «УНІАН» (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА на тему: «Механізми забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб».

Спікери розкажуть про правову колізію, що склалась у законодавстві, щодо участі у місцевих виборах 25 жовтня 2015 року тимчасово внутрішньо переміщених осіб (згідно даних органів соціального захисту їх число становить більше 1 млн. 414 тис.), актуалізують потребу її негайного вирішення та презентують Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб».

Задля належного законодавчого забезпечення  активного виборчого права виборців - внутрішньо переміщених осіб на усіх без виключення виборах в Україні вище зазначеним законопроектом планується внести окремі зміни до Законів України «Про місцеві вибори», «Про Державний Реєстр виборців» та «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Учасники заходу:

  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА;

  • Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА;

  • Сергій Ткаченко, виконавчий директор Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України»;

  • Олександра Дворецька, громадянська ініціатива «Восток SOS».

Гостями заходу стануть народні депутати, представники фракцій Верховної Ради, які підтримали законопроект:

  • Сергій Тарута,  позафракційний;

  • Ганна Гопко, Об'єднання «Самопоміч»;

  • Остап Єднак,  Об'єднання «Самопоміч»;

  • Альона Шкрум, ВО «Батьківщина».

 

За детальнішою інформацією звертайтесь:

прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА

Юрій Хорунжий

[email protected]

063 616 04 81

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.