У Миколаєві до правоохоронних органів надійшли повідомлення про замінування шести виборчих дільниць.

Про це повідомляє координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області, посилаючись на інформацію обласного управління Служби безпеки України.

Так, повідомлення надійшли про замінування виборчої дільниці № 480764 на окрузі № 127, що розташована у Обласному палаці культури. Людей з приміщення евакуювали, правоохоронці спільно з рятівниками обстежили територію. Через 15 хвилин комісія продовжила свою роботу.

Також було повідомлено про замінування дільниці № 480885, що знаходиться у палаці творчості учнів у межах округу № 129. З приміщення евакуювали усіх присутніх, у тому числі і членів комісії. Усі бюлетені на час перевірки приміщення було заховано у сейф. Після ретельної перевірки правоохоронці нічого не знайшли, і комісія продовжила свою роботу.

Не знайшли свого підтверждення виклики про замінування і в чотирьох інших виборчих дільницях.

Під час мінування школи №26, в якій розташовані дільниці 480820, 480821, 480822, члени однієї із комісій винесли з приміщення виборчі бюлетені. Про це Громадській мережі ОПОРА підтвердив член окружної виборчої комісії Віталій Гунько, який виїжджав на місце пригоди. Свій вчинок члени комісії пояснили панікою через повідомлення про замінування. Членів комісії завели до приміщення, на разі вони продовжуть свою роботу. 

Крім того, як повідомили у Миколаївському міському управлінні міліції, надходили виклики і з приводу мінування приміщень, у яких не знаходяться виборчі комісії.

 

За коментарями звертайтеся:
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.