У Луцьку невідомі пошкодили матеріали політичної реклами кандидатів у народні депутати України. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА  такі факти зафіксували впродовж минулого тижня.

У Луцьку 10 жовтня зафіксовано випадки пошкодження сітілайтів із рекламою Опозиційного блоку. По проспекту Соборності кілька рекламних об’єктів були залиті зеленою фарбою. 18 жовтня у Луцьку на вул. Богдана Хмельницького виявлено пошкоджений білборд із рекламою Правого сектору. Червоною фарбою було облите зображення лідера партії Дмитра Яроша.

22 Litsk OB 22 Litsk Xm

Того ж дня у Луцьку журналістами інтернет-видання «ВолиньPost» було зафіксовано пошкоджений білборд із рекламою кандидата від Блоку Петра Порошенка Романа Іванюка. На вул. Винниченка у місті Луцьку рекламний щит було обписано словом «мажор». 19 жовтня на вулиці Ковельській у Луцьку білборд Романа Іванюка зіпсували фарбою.

22 Litsk Iv

19 жовтня у Луцьку на кільці вулиці Шевченка невідомі облили червоною фарбою білборд кандидата у народні депутати Романа Бондарука, який балотується по 22 виборчому округу.

Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
 
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережазалучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.