Агітаційні листівки та плакати, на яких кандидати зображені з дітьми розповсюджують по ВО № 62 (Житомир), ВО № 66 (Малин) та ВО № 67 (Чуднів).

Цікавим є той факт, що один і той самий хлопчик зображений на агітаційних листівках кандидата у депутати по ВО № 67 (Чуднів) Сергія Крутія та кандидат по ВО № 66 Петра Сергієнка. У прес-службі політичної партії Всеукраїнське обєднання «Свобода», яка висунула Сергія Крутія кандидатом, зазначили: «Цей хлопчик є якимось родичем Крутія».  

Агітка Петра Сергієнка, який є членом партії «Свобода», але балотується як самовисуванець, містить партійну символіку та заклик: «голосувати за своїх». На листівці кандидат зображений з тим самим хлопчиною.

ahitatsiina lystivka Serhia Krutia

ahitatsiina lystivka  Petra Serhienka

Петро Сергієнко каже: «Так, я зображений на фоні майдану гідності, не лише з хлопчиком, а з учнем, адже я вчитель з 30-літнім стажем».

Натомість, Сергій Крутій відмовився коментувати таку ситуацію з листівками, сказав: «Це наша внутнішня політика».

Разом з дитиною на агітаційному плакаті зображений і кандидат в депутати по ВО № 62 Олег Умінський.

lystivka Uminskyi

Ще один кандидат по ВО № 66 Олександр Вареник залучає неповнолітніх до агітації. На своїй сторінці ВКонтакте кандидат опублікував фото, на якому діти тримають його агітаційний плакат.

Dity z ahitatsiinoiu lystivkou Oleksandra Varenyka

 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.