Спостерігачі від громадської мережі ОПОРА повідомили, що зафіксували  роздачу газет з антипіаром в адресу партії «Сильна Україна».

Так у середу ввечері до офісу ОПОРИ  зателефонували небайдужі громадяни, які повідомили, що поблизу зупинки «Площа Фестивальна» невідомі роздають газету з елементами чорного піару проти лідера партії «Сильна Україна» Сергія Тигіпка. Прибувши на місце, спостерігач ОПОРИ, на жаль, вже не застав розповсюджувача «чорнухи». Сама газета під назвою «Политический колобок» хоч і містила вихідні дані «Сильної України», проте насправді була фальшивкою.

Vyhidni

Зокрема, в ній стверджувалось, що Тигіпко боягуз та політичний пристосуванець, продає місця у партійному списку та зраджує виборців Південного Сходу.  Запевнялось, що за домовленістю з Президентом України Петром Порошенко партія «Сильна Україна» потрапить у парламент, а натомість має виконувати його вказівки. Також газета містила фотографії, за якими Тигіпко відпочивав за кордоном  коли на Майдані гинули українці: «Що відбувалось в Україні» та «Що в цей час робив Тигіпко».

Ми зателефонували в штаб партії «Сильна Україна», і там ОПОРІ повідомили наступне: «Ми вперше чуємо про такі газети. Звичайно, ми розберемось в цій ситуації, і на нашу думку це роблять наші опоненти із провладних партій»

 

 
За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.