15 жовтня в місті Хотин (204 виборчий округ, Чернівецька область) відбулася зустріч з виборцями кандидата-мажоритарника в цьому окрузі від Народного фронту, міністра інфраструктури Максима Бурбака. Його приїхав підтримати Андрій Парубій (номер 4 у виборчому списку Народного фронту). Хотинчан на зустріч запрошували агітаційними плакатами без вихідних даних. Аналіз вихідних даних іншої друкованої агітаційної продукції, яка розповсюджувалася на заході, вказав на те, що частина агітації має ознаки такої, що виготовлена не за кошти виборчого фонду кандидата.

Плакати, якими запрошували мешканців міста Хотин на зустріч з кандидатами від Народного фронту, не містили вихідних даних. Спостерігач ОПОРИ зафіксував наявність таких плакатів в трьох різних куточках міста. Нагадаємо, що згідно ч. 23 ст. 74 Закону  “Про вибори народних депутатів України, забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

burbak AnonsWithouOutputData 2

Окрім того спостерігач ОПОРИ звернув увагу на вихідні дані іншої агітаційної продукції, що розповсюджувалася на заході. Так, на трьох екземплярах в якості замовника та відповідального вказано особу з ініціалами Дрінь Р. Перевірка даних сайту Центральної виборчої комісії (ЦВК) вказує на те, що Роман Дрінь є уповноваженою особою Народного фронту у 201 виборчому окрузі.

Згідно статті 49 закону (ч. 1, 2), кандидат у депутати в одномандатному окрузі може бути розпорядником поточного рахунку власного виборчого фонду або призначити не більше одного розпорядника поточного рахунку власного виборчого фонду з числа своїх довірених осіб. Розпорядник поточного рахунку виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі має виключне право на використання коштів з поточного рахунку виборчого фонду відповідного кандидата.

На сайті ЦВК зазначено, що довірених осіб у кандидата Максима Бурбака в 204 виборчому окрузі з ініціалами Дрінь Р. немає.

Таким чином, можна припустити, що ці зразки друкованої агітаційної продукції кандидата Максима Бурбака виготовлені не за кошти виборчого фонду кандидата.

burbakNotFromFund

Відповідно, у ч. 6 ст. 68 ЗУ «Про вибори НДУ» зазначено, що передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Отже, оплата виготовлення друкованої агітаційної продукції кандидата-мажоритарника повинна здійснюватися виключно з його виборчого фонду. У випадку підтвердження друку агітації Максима Бурбака не з виборчого фонду кандидата, такі дії мають ознаки порушення порядку фінансування виборчої кампанії, за що передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Серед агітаційної продукції, до речі, були й зразки, у вихідних даних яких замовником вказано кандидата Максима Бурбака , що говорить про те, що частину агітації кандидат таки друкує з власного фонду. Нагадаємо, що у своєму проміжному фінансовому звіті, який він подав із запізненням, кандидат Максим Бурбак в статті витрат “Виготовлення матеріалів передвиборної агітації” вказав суму 24 840 грн., а в розшифровці до звіту не вказав жодних відомостей про те, у кого закуповувалась ця послуга.

burbakFromFund.JPG

Щодо самої зустрічі, на котрій спостерігачем ОПОРИ було виявлено вказану агітаційну продукцію, яка відбулася у приміщенні Будинку дітей та учнівської молоді міста Хотин, то перед початком зустрічі з Максимом Бурбаком інший кандидат-самовисуванець в цьому ж виборчому окрузі Василь Забродський агітував проти свого опонента. Відповідно, вказана подія може трактуватись як порушення правил ведення агітації, адже вказаним кандидатом не було укладено відповідних договорів на проведення агітації. Під час свого виступу Василь Забродський висловив сумнів щодо того, чи був оформлений договір оренди цього приміщення для проведення зустрічі з виборцями кандидата Максима Бурбака. На прохання спостерігача ОПОРИ одразу після зустрічі йому був наданий Договір оренди вказаного приміщення, акт виконаних робіт та банківська платіжка. Стосовно зауважень Василя Забродського, що присутні на заході виборці були “залучені із застосуванням адміністративного ресурсу”, то спостерігач ОПОРИ не знайшов підтвердження цієї тези.

burbak akt 15102014 

burbak Dogovir 15102014

burbak Platigka 15102014

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.orgта на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

Детальніше:
Надія (ВІРНА) Бабинська,
тел.: +380502104847,
virna(at)opora.org.ua
Григорій Сорочан,
тел.: +380636286772,
g.sorochan(at)opora.org.ua
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)