У Миколаєві невідомі пошкодили білборди одразу кількох кандидатів у народні депутати на двох округах, а також напали на агітаційні намети партії «Опозиційний блок» та народного депутата Артема Ільюка.

Невідомі закидали зеленою фарбою білборди кандидата-висуванця по округу № 129 від партії «Блок Петра Порошенка» Олександра Жолобецького. Спостерігач ОПОРИ нарахував тільки чотири пошкоджені білборди у центральній частині міста Миколаїв, причому до цієї акції її виконавці готувалися – біля одного з білбордів вдалося знайти залишки яєчної шкаралупи зі слідами зеленої фарби. Крім цього, зеленою фарбою обмальовані і сітілайти Жолобецького на головній вулиці Миколаєва.

 Myk зpsuvannia Myk зpsuvannia2

Myk jolobeckiy

За словами керівника штабу Жолобецького Максима Колеснікова, пошкоджених білбордів у окрузі насправді більше 10-ти, але звертатися до правоохоронних органів у штабі кандидата не бачать необхідності.

«Ми не будемо витрачати на це час, цей вандалізм недоброзичливців, думаємо, буде продовжуватися. Ми просто замінимо білборди з часом, і все», - прокоментував він цю подію.

Також на проспекті Леніна невідомі пошкодили червоною фарбою з балончика сім (стільки нарахував спостерігач ОПОРИ) сітілайтів кандидата у народні депутати по 129 округу Миколи Жука. Як повідомили в прес-службі кандидата, у штабу є намір звертатися до правоохоронних органів з приводу пошкодження агітаційної продукції.

Myk reklama

На окрузі № 128 невідомі закидали фарбою білборд кандидата від президентської партії Володимира Опришка.

Myk opryshko

Разом з тим, невідомі напали на два агітаційні намети партії «Опозиційний блок», про що повідомили у прес-службі обласної організації політичної сили.

 Palatka-12.10 - napadenie illyuk

Так, згідно з повідомленням, до намету на вулиці Декабристів підійшло з десяток чоловіків в чорних куртках та брюках, які погрожували агітаторам, зірвали з одного з них агітаційну накидку. А десь через півгодини напали на намет на вулиці Рюміна – там жінкам-агітаторам погрожували холодною зброєю, вирізали кусок тканини з партійним логотипом з намету. В обох випадках відібрали друковану агітаційну продукцію. Намети провладних кандидатів, які знаходилися поряд, не постраждали. Місце події нападники залишили на автомобілях. Також, як додають в прес-службі штабу партії, в Снігурівці при встановленні агітаційного намету невідомі погрожували смертю агітаторам «Опозиційного блоку».

Про напад на свій агітаційний намет повідомив і народний депутат Артем Ільюк на сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Сім молодиків у спортивних костюмах з ножами напали на мій намет і двох агітаторів. Один банер забрали собі - як сказали, для звіту. Я розумію, що це всього лише виконавці, а боягузливий замовник злочину боїться висунути носа. Це найбрудніша і огидна виборча кампанія в історії Миколаєва», - констатував нардеп.

За всіма перерахованими фактами подані звернення в правоохоронні органи та ЦВК.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.