14 жовтня 2014 р. працівники підрядної ремонтної служби, що обслуговують кампанію ООО «Нові Технології», наносили дорожню розмітку на дорогах вулиць міста Рубіжне у одягу з рекламою «За Гуславського», кандидата у депутати по ВО № 112.

Громадські спостерігачі ОПОРИ стали свідками того, що працівники ремонтної служби, які відмовились представитись, виконували роботи по благоустрою міста Рубіжне, зокрема наносили розмітку дорожних переходів на вулицях міста у одязі з рекламою кандидата у депутати Верховної Ради України Володимира Гуславського.

Заступник начальника управління ЖКХ міста Рубіжне Денис Олександрович Жердєв, який так само виїхав на місце події та інспектував ремнонтників, розповів, що роботи виконуються за кошти міського бюджету згідно договору між ООО «Нові Технології» та муніципалітетом м. Рубіжне. Фінансування ця фірма отримала без проведення тендеру, оскільки, з його слів,  діюче законодавство  передбачає проведення тендеру лише на роботи загальною вартістю від 1 млн. грн. Інших бажаючих виконувати ці роботи не було. Також Денис Жердєв повідомив, що не знає чому ці люди виконують роботи по благоустрою міста у одязі з прізвищем одного з кандидатів у депутати та рекомендував з цим питання звернутись до фірми-підрядника чи самих працівників, що виконують цю роботу.

Будь-які коментарі працівники ремонтних бригад відмовились давати, а зв’язатись з керівництвом ООО «Нові Технології» не вдалося.

Як прокоментував цю подію Володимир Гуславський, кандидат в народні депутати по ВО № 112: «Я можу підтвердити лише те, що я фінансую особисто виконання робіт на благоустрій міста. Ми фарбуємо лавочки, огородження при домових територій в м. Рубіжне. Ми допомагаємо мешканцям громади. Але Я не маю жодного відношення до таких видів робіт, як фарбування дорожньої розмітки на дорогах чи ії нанесення. Але мене підтримує багато мешканців міста, тому можливо хтось вирішив самостійно виконати ці роботи в одязі з написом мого прізвища. Це нормальне явище і не є порушенням закону. Я не можу на це впливати.» На питання, чи не вважає кандидат у депутати виконання будь-яких робіт по благоустрою (фарбування лавочок, огороджень) підкупом виборців, Володимир Гуславський зазначив, що це є допомога мешканцям міста і він не вимагає в обмін на допомогу у благоустрою міста, щоб виборці його підтримували, тому і підкупом це не вважає.   

Громадянська Мережа ОПОРА вважає використання бюджетних коштів для виконання робіт працівниками в одязі з рекламою за одного з кандидатів в депутати політичною агітацією та  порушенням виборчого законодавства.  

Згідно ч.6 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

 
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)