На агітаційній продукції деяких кандидатів в народні депутати з’явилися наліпки «Брехун» та «Обережно! Партія регіонів». Так, методи контрагітації використовуються у виборчому окрузі № 208, повідомляє довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Наприкінці попереднього тижня невідомі «додали родзинку» агітаційній продукції кандидатів в народні депутати пана Запорощука та пана Давиденка (виборчий округ № 208). Відповідно Валентина Запорощука (самовисування) звинуватили у недоброчесності, назвавши брехуном. Також Валерію Давиденку (ПП «Заступ»), як і пану Запорощуку, присвоїли клеймо «регіонала». Наліпки такого характеру були розміщені на агітаційних матеріалах, які розклеєні як на спеціально відведених місцях, так і на стовпах міста Бахмача.

14 10 chernigiv 14 10 chernigiv2

Позицію самовисуванця Давиденка стосовно інциденту озвучила радник кандидата Надія Аверкіна: «Валерій Давиденко ніколи не був членом Партії регіонів. Після десяти років роботи на посаді генерального директора сільськогосподарської компанії «Агродім» в травні 2013 року його запросили на посаду заступника міністра аграрної політики та продовольства України. Посада, яку він обіймав не була політичною та не входить до переліку посад, на які поширюється дія закону «Про очищення влади».

Валентин Запорощук попри те, що є депутатом Чернігівської обласної ради, не є достатньо публічним кандидатом. Відповідно спостерігачу мережі ОПОРА так і не вдалося взяти коментар у кандидата або представника його команди. Разом з тим за офіційними даними він був обраний депутатом за виборчим списком Чернігівської обласної організації Партії регіонів.

Громадянська мережа ОПОРА констатують, що на Чернігівщині виборча кампанія стає більш технологічною. Так, у більшості округів Чернігівщини використовуються нові методи агітації та контрагітації.

 

Ольга Рись
прес-секретарвиборчих програм
Громадянської мережі ОПОРАв Чернігівській області
093 790 90 94
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.                
У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora