Народний депутат України попереднього скликання, кандидат у народні депутати на виборах у Верховну Раду 2014 року Володимир Пилипенко розпочав свою агітаційну компанію по 148 округу. Та вже на початку депутату стала на заваді група людей, котра не дозволяє Пилипенку проводити агітаційні зустрічі з виборцями.

Разом зі своєю командою, кандидат відвідав населенні пункти Лубенського, Хорольського, Великобагачанського та Оржицького району. Але не всі зустрічі вдалось провести. Під час візиту в село Мусіївка Хорольського району та запланованій зустрічі з виборцями у фінансово-економічному коледжі в місті Лубни, кандидату прийшлось терміново змінювати свої плани. Перепоною стали група людей, яка поставила за мету не дати йому провести заплановану зустріч. Кандидат Володимир Пилипенко та його команда не стали чекати розгортання подій і просто скасували захід. І це незважаючи на те, що мешканці цих населених пунктів зібралися, щоб поспілкуватись з ним.

Для прояснення обставин, спостерігач громадянської мережі ОПОРА звернувся у виборчий штаб кандидата. Керівник виборчого штабу Фелікс Банков повідомив, що їх постійно переслідує «купка маргіналів, які оголосили себе ледь не народною радою». Щодо конкретних осіб, які могли перешкоджати діяльності кандидату у депутати та мотивів, штаб від офіційних коментарів відмовився. Поспілкувавшись з виборцями, які були свідками згаданих подій, спостерігачі мережі ОПОРА встановили, що участь в переслідуванні та перешкоджанні діяльності кандидата брав колишній сільський голова села Засулля (найбільшого села Лубенського району) Сергій Бондаренко. Він скандально втратив свою посаду два роки тому.

Спостерігачам ОПОРИ не вдалось отримати інформацію щодо причетності вказаної особи (Сергія Бондаренка) до триваючого виборчого процесу. Також серед оточення протестувальників були помічені представники Лубенської районної організації Радикальної партії Олега Ляшка. Зв’язавшись з районним штабом партії за роз’ясненням, прямого підтвердження участі у згаданих подіях не отримали. Але все ж представник районної організації Олександр Жданенко, при спілкуванні, висловив своє незадоволення діяльністю Пилипенка на посаді депутата Верховної Ради України, і повідомив, що «ми йому заважали і надалі будемо заважати брехати».

Всеукраїнська громадянська організація ОПОРА вже робила заяви з приводу неприпустимості перешкоджання діяльності кандидатів в депутати насильницьким шляхом під гаслом народної люстрації. Вказані дії є прямим порушенням закону, і досить дивно, що жодна сторона конфлікту, навіть постраждала, не поспішає захищати свої права.

Для довідки: Володимир Пилипенко був вперше обраний народним депутатом України 6-го скликання від Блоку Юлії Тимошенко. У вересні 2010 року фракція БЮТ – Батьківщина виключила народного депутата зі свого складу.

В 2012 році Володимир Пилипенко обирається народним депутатом 7-го скликання від виборчого округу №148, як самовисуванець. У Верховній Раді України став членом фракції Партії регіонів. 21 лютого 2014 року покинув фракцію, а 24 лютого 2014 року вступив до групи «Економічний розвиток».

 

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Полтавській області
+380996744565
cherkashina.darija@gmail.com
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)