На ОВО №112 (центр – м. Рубіжне) спостерігачами Громадянської Мережі ОПОРИ у Луганській області зафіксовано порушення виборчого законодавства з боку двох кандидатів у народні депутати України. Так кандидати Олександр Романовський і Володимир Гуславській рекламують себе на громадському транспорті міста Рубіжне.

Кандидат у народні депутати України у ОВО №112, екс-голова УМВС у Луганській області Володимир Гуславський порушує виборче законодавство. Спостерігачами Громадської Мережі ОПОРА було зафіксовано випадок наклеювання на громадському транспорті в місті Рубіжне агітаційних листівок. Листівки зі змістом «Голосуй за МИР – Володимир Гуславський» було розміщено на двері і у салонах транспортного засобу.Так один з автобусів, на якому були агітаційні листівки за Гуславського, належить підприємцю фізичної особи «Саян Мурадик Рубенович» і прямує за маршрутом «Рубіжне – Сєвєродонецьк».

Lug 01

Також у Рубіжному подібне порушення Закону «Про вибори народних депутатів України» зафіксоване Громадськими Спостерігачами ОПОРА з боку кандидата у народні депутати України у ОВО №112 Олександра Романовського. Так на одному з автобусів була реклама за кандидата від ВО «Батьківщина» у формі плаката, що приклеєний до скла автобусу і у салоні автобусу. На плакаті написано передвиборчий слоган кандидата «26-го жовтня прийми рішення. Олександр Романовський. Прийшов час усе змінити» і розміщено його фото. Даний автобус курсує в межах міста Рубіжне за маршрутом №101 «Забіркіне – Стадіон» і належить до одного з комунальних підприємств міста Рубіжне. Крім того спостерігачам Громадської Мережі ОПОРА стало відомо про факт розповсюдження газети «Наш город Рубежное» у громадському транспорті, де розміщено агітаційні матеріали за Олександра Романовського, в яку також вкладено маленький календарик. Нагадаємо, що до цього Олександр Романовський порушував вже виборче законодавство, не розмістивши на зовнішній рекламі на білборді вхідні дані.

Lug 08

ОПОРА наголошує на тому, що розміщення агітаційних листівок від кандидатів у народні депутати України Володимира Гуславського і Олександра Романовського на автобусах порушують ЗУ «Про вибори народних депутатів України». Згідно статті 74 частини 9 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється.

 
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)