9 жовтня 2014 року  залишились без електропостачання міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Біловодськ Луганської області. Світла не стало під час проведення засідань окружних комісій, під час яких за кожним членом ОВК закріпляли виборчі дільниці.

Так під час проведення засідань у ОВК №112 (центр – м. Рубіжне) і ОВК №114 (центр – смт. Біловодськ) було вимкнено світло. Про даний факт спостерігачам Громадянської Мережі ОПОРА розповіли заступник голови ОВК №112 – Богдан Ядрихінський і заступник голови ОВК №114 – Володимир Аннусов. Так за словами Богдана Ядрихінського процедура жеребкування щодо членів ДВК, яку планують провести 10 жовтня під можливою загрозою зриву внаслідок вимкнення світла в Рубіжному. Причиною вимкнення світла у місті можливо стала причина ведення бойових дій біля м. Лисичанськ – розповідає Богдан Ядрихінський. Богдан Ядрихінський також стверджує, що можливо було пошкоджено комунікації електропостачання до Рубіжного внаслідок боїв і невідомо коли з’явиться світло в місті.

Також ситуацію з вимкненням світла під час засідання прокоментував спостерігачам Громадянської Мережі ОПОРА заступник голови ОВК №114 Володимир Аннусов: «У нас зараз у Біловодську вимкнули світло під час засідання нашої комісії. Ми ще не визначились з часом проведення процедури жеребкування щодо членів ДВК. На жаль, зараз не можу надати точної відповіді чи буде жеребкування завтра. Це залежить від того чи буде електропостачання та ще багато інших факторів» - розповідає Володимир Аннусов.

 
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)