На ОВО Луганщини було подано 225 кандидатур на парламентські вибори. І лише 4 кандидати відмовились від перегонів за депутатським мандатом.

У ОВО №104 (центр – м. Луганськ) відмовився від участі у виборах до Верховної Ради діючий народний депутат України Володимир Струк, який на парламентських перегонах 2012 року отримав мандат народного депутата на цьому самому виборчому окрузі. Кандидат Струк одним з перших подав заяву до балотування у народні депутати ще 5 вересня 2014 року, а вже 18 вересня Володимир Струк відізвав свою заяву про балотування.

У ОВО №106 (центр – м. Сєвєродонецьк) і ОВО №114 (центр – смт. Станично-Луганське) також знято по кандидатурі в один день. Так у ОВО №106 1 жовтня зняв кандидатуру Сергій Шахов з міста Полтава, де йде до парламенту також його тезка Сергій Шахов з міста Стаханів. Така ж ситуація і у ОВО №114, в якому також 1 жовтня свою кандидатуру зняв Сергій Мошенський, де до парламенту балотується діючий народний депутат Валерій Мошенський.

Разом і з тим у ОВО №105 (центр – м. Луганськ) 7 жовтня звернувся з заявою про відмову від балотування до Верховної Ради України Олександр Комісаренко, який балотувався 22 вересня від політичної партії «Сильна Україна».

Таким чином на даний момент від Луганщини балотуватиметься лише 221 кандидат у одномандатних виборчих округах з 225. В результаті знято 4 кандидатури - з них 2 кандидатури, які використовувались для можливого застосування технології двійників.

 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)