Станом на понеділок (15 вересня) Центральна виборча комісія поки зареєструвала двох кандидатів-самовисуванців до Верховної ради на черкаських округах. Зокрема, по округу № 195 балотується Юрій Марченко, а по округу № 200 – Антон Яценко. Також ЦВК відмовила у реєстрації Валентину Нечипоренку, який планує балотуватися по округу №199.

Антон Яценко народився 13 липня 1977 року в місті Києві, громадянин України, народний депутат України. Відомо, що він активно працює на своєму окрузі. Так, за допомогою Яценка у місті Умань запущене цілодобове водопостачання та побудований центральний кільцевий водогін «Монастирище – Нове місто – Аврамівка – Летичівка». Днями запущене цілодобове водопостачання і у місті Христинівка, презентація якого відбулася 12 вересня. Як прокоментували представнику ОПОРИ у штабі Яценка, подібна ініціатива не пов’язана з виборчою кампанією і запланована давно.  Антон Яценко  також займався газифікацією пунктів округу.

Зазначимо, що Яценко з 12 грудня 2012 року по 21 лютого 2014 року був членом фракції «Партії регіонів», а з 24 лютого і дотепер – член групи «Економічний розвиток». Згідно даних руху «Чесно» два рази був помічений за неособистим голосуванням. Його відвідуваність сесійних засідань склала – 83%. Окрім цього, Яценко голосував за «диктаторські закони» 16 січня.

Юрій Марченко народився 26 червня 1970 року у місті Черкаси, громадянин України, заступник директора ТОВ «Мік-Корн», безпартійний.

Зауважимо, що Валентину Нечипоренку відмовили у реєстрації через те, що він не вказав у своїй заяві зобов’язання у разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України, або зазначення, що така діяльність ним не здійснюється.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.